Facebook Konum Geçmişi Kapatma

Facebook, uygulamanın Konum Geçmişi’ni açtıktan sonra uygulamayı kullanmıyor olsanız bile, belirli konumunuzu geçmişinize düzenli olarak kaydettiğinizi açıklar. Neyse ki, tüm konum geçmişinizi silebilir, belirli örnekleri silebilir ve ayrıca özelliği tamamen devre dışı bırakabilirsiniz.

Facebook Konum Geçmişi Nasıl Görüntülenir?

Konum geçmişinizi bir tarayıcıda görüntülemek için:

  • Ayarlar> Konum’a gidin.
  • Konum geçmişinizi görüntüleyi tıklayın.
  • Şifreni girmeniz istenecektir.

Konum geçmişinizi telefonunuzda görüntülemek için:

  • Ayarlar> Hesap Ayarları> Konuma gidin.
  • Konum geçmişinizi görüntüle’ye dokunun.
  • Şifreni girmeniz istenecektir.

Artık Facebook mobil uygulamasının kullanımı nedeniyle Facebook’un sakladığı önemli konum geçmişini görebileceksiniz. Bu bilgiler, bulunduğunuz konumların yanı sıra, hareket halindeyken veri izlemeyi ve yolculuğunuz boyunca puan kazanmanızı da içerir. Tarihe göre listelenen konum geçmişinizi görebilir ve haritadaki bilgilere göz atabilirsiniz.

 

facebook konum geçmişi nasıl kapatılır

 

Facebook Konum Geçmişi Nasıl Silinir?
Anlaşılır bir şekilde Facebook’un ne kadar konum bilgisine sahip olduğunuzdan emin değilseniz, hepsini tek seferde silebilirsiniz.

Bunu yapmak için sağ üst köşedeki menü düğmesini tıklamanız ve Tüm konum geçmişini sil’i tıklamanız yeterlidir.

Belirli günler için konum geçmişini de silebilirsiniz. Bunu yapmak için silmek istediğiniz tarihin yanındaki menü düğmesini tıklayın ve Bu günü sil’i tıklayın.

Facebook Konum Geçmişi Nasıl Kapatılır?

Bu özelliği tamamen kapatmak isterseniz, bunu Facebook uygulamasında yapmanız gerekir.

  • Ayarlar> Hesap Ayarları> ”Konum”a gidin.
  • Facebook Ayarlarınızın altında, Konum Geçmişi’ni devre dışı bırakın.

Konum geçmişini kapatarak, kablosuz ve yakındaki arkadaş bul gibi belirli Facebook özelliklerini kullanamayacağınız anlamına gelir. Facebook ayrıca, konum geçmişinizin “alakalı reklamlar yayınlamalarına ve Facebook’u geliştirmeye yardımcı olmalarını” sağlıyor.

Facebook konum geçmişinizi kaydeden tek sosyal platform değildir. Facebook’ta olduğu gibi, ayarlarınıza bağlı olarak Google tarafından saklanabilecek Google Haritalar konum geçmişinizi de görüntüleyebilir ve silebilirsiniz.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir